Cauta in Blog

marți, 30 noiembrie 2010

Pilula patriotica


Va salut cu stima si respect dupa o seara intreaga de patrundere in arterele patriotice ale gandurilor mele. Da, pentru ca maine este ziua nationala a Romaniei, este ziua tarii noastre. A noastra, in functie de cat ne simtim fiecare, in parte, fii ai acestui neam. Oricum ar fi, va lansez invitatia de a va alatura unei seri de cantece cu iz patriotic, sa ne sarbatorim identitatea de neam. Ionut Mangu, Claudiu Aftimescu, Claudia Ciobanu, subsemnata, alaturi de toti prietenii nostri, va asteptam cu mare drag sa ne petrecem ziua nationala impreuna. Ora 21, Clinica Le general, strada Eroilor nr.18.



Cam atat pentru astazi!




marți, 23 noiembrie 2010

Pilula de folk - O lume minunata!

Salut si revin din nou la tratament cu pilule! Avem nevoie..avem nevoie. Mai ales ca de maine voi fi renascut, de maine imi reiau copilaria impreuna cu colegii mei, copilasii proaspat ajunsi in lumea asta minunata!
Asa ca, pentru cei care nu va mai amintiti de copilarie, pentru cei pentru care ea e foarte departe, pentru aceia dintre voi care nu ati petrecut-o asa cum ar fi trebuit cu cantece, naivitate, voie buna, prostioare, jucarii si toate cele, pentru cei carora le este dor, pur si simplu de putina copilareala, va asteptam in seara aceasta, la Spitalul de copii, de pe Eroilor nr.18, (sau "Le General" - asta in caz ca veniti cu taxiul si anuntati destinatia finala Spitalul de copii, Eroilor nr.18..si nu ajungeti nicaieri:) ). Ora 21 fix! Da, aproape ora Colgate..dar noi avem voie, pentru ca vom fi nou-nascuti!









Va asteptam cu mare drag!


Ganduri scapate printr-o gaura neagra a zilei de luni

Se pare ca neajunsurile din viata noastra ne indeamna la fel si fel de alti pasi. Catre tot alte cai de a ne regasi diverse particule care credem ca ne apartin. Ma intreb de ce, oare, uneori cand micile nelamuriri sufletesti ma fac sa ma refugiez in cuvinte, in cuvinte de suflet sau in slove de intelepciune, iar alteori ma fac sa fug de ele si sa ma inec in nimic. Intr-un vid care nu ma satisface, ci mai mult, ma indeparteaza de adevar, Adevarul? Cum am putea sa stim daca adevarul troneaza in realitatea pe care.. noi o facem? Care este, de fapt, caracterul real al tuturor lucrurilor din viata noastra? Care este, de fapt, viata pe care noi o traim? Cea pe care o croim zi de zi, sau e aceea care se deschide atunci cand ne oprim in acele clipe, cand realizam toate minunatiile si nevredniciile pe care le avem in viata? De unde incepe totul si unde se termina... Cand se da drumul la piesa si cand toleranta personajelor ne invredniceste la actiune? Cine suntem noi: regizorii sau personajele? Sa fie scena noastra o realitate?

Toate intrebarile de mai sus nu-mi creeaza nici un fel de stare dilatorie de indoiala cu privire la existenta mea modesta, ci pur si simplu au navalit dintr-un moment de freeze al fluxului recent din viata mea. Pot spune ca sunt fericita. Pentru ca sunt si asa ma simt. Pot spune ca vreau mai mult, intrucat omul tinde a-si umple inima cu fericirea lucrurilor marunte (acela care poate). Am o sete infinita pentru lucrurile mici si zambesc in fiecare clipa pentru constiinta unei fericiri pe care o poti dobandi usor. Singura problema poate interveni in momentul in care neguri incetoseaza, pentru o clipa, lumina, care totusi zambeste...si zambeste..si zambeste. Odata, cred ca am simtit lumina cum plange de fericire! Moment in care te poti simti OM.

A! Imi amintesc ca acum cateva zile am fost nevoita sa spun cinci lucruri care imi plac si cinci care imi displac. Pot sa spun ca a fost una dintre indeletnicirile dificile pe care a fost nevoie sa le elucidez. Sper sa imi amintesc raspunsurile:
*Muntele
*Cafeaua
*Calatoriile
* Visarea
*Linistea

-Mandria
-Trezitul brusc din somn dimineata
-Ploaia
-Prostia
..... si nu mai stiu.
Oricum, se pare ca sa mi le amintesc a fost al doilea cel mai greu lucru. In caz ca nu le-am nimerit exact, inseamna ca am mai facut un exercitiu de brainstorming si am mai pus pe hartie cateva lucruri despre mine. Poate va pot indemna la un mic exercitiu de aruncare a unui gand asupra propriei persoane. As fi curioasa.
Ei bine, cred ca as putea sa inchei aici micile efuziuni ale gandurilor mele. Va las si ne mai intalnim.
In cuvinte.

marți, 16 noiembrie 2010

Dimineata..cumva

Buna dimineata! Cred.
M-am trezit acum exact o ora, adica 8.05. Am primit un telefon, de fapt, amintindu-mi de minunile administrative pe care trebuie sa le infaptuiesc in cursul zilei de astazi. Asadar, iata-ma, prezenta in lumea asta mare si risipita in praf, in bucatarie, uitandu-ma pe geam cum razele soarelui se chinuie sa se mai strecoare printre muchiile blocurilor, la fel ca ieri, la fel ca maine. Pe aragazul meu cu patru ochi(uri), se fierbe in scarba vindecarii, un ceai de ceapa cu nuci sparte in mici franturi, coaja si miez. Un deliciu opac. In mine, se sparg cioburile diafragmei, intr-o tuse (nu voi spune ftizica, sa nu-l readuc in peisaj pe Bacovia - nu ca nu s-ar potrivi acest adjectiv tusei mele) deci diabolica, ce pare ca nu se mai termina si nu stiu de unde vine, caci apare dimineata si seara, imi marcheaza momentele zilei intr-un refren..dimineata si seara, dimineata si seara, dimineata si seara. Nu stiu ce se afla printre neuronii mei la momentul actual, nu stiu de ce am pictat in cuvinte putine blogul ..de o mana nevazuta, chiar; poate e ceata, de-asta nu vad. Poate nu vreau sa vad.. astept sa patruda soarele mai profund in bucataria mea, poate ajunge si la poarta diafragmei mele, in speranta unui ritm calduros, sa-mi potoleasca strigatele bolnavicioase..asa bacoviene cum or fi, dac-or fi. As vrea sa inchei cumva.. nu stiu cum, asa ca voi lasa tacerea sa incheie asa cum stie ea mai bine, sa rupa glasurile lumii, in orice colt, in orice clipa, in orice tu. Si in mine.

Va las: Albinoni Tomaso - Adagio
http://www.youtube.com/watch?v=XMbvcp480Y4

miercuri, 3 noiembrie 2010

Pilula de folk III

Cam asa a decurs Pilula de folk din 3 noiembrie, tomnateca atmosfera invaluita in cocktail-uri si minuni, surprize, cantec de voie buna, public frumos si entuziast:




Nu am mai multe poze, din pacate, acesta este doar un preview al tratamentului prescris in reteta.
Insa, veniti la clinica si va convingeti singuri. Miercurea viitoare, se pune joc de mare, mare nebunie... asa ca "terminati cu prostiile" (pentru cunoscatori) si lasati nebunia sa isi spuna cuvintele.
Miercuri, 10 noiembrie, Clinica Le General, ora 20 fix,
asa cum am invatat pana acum!